Dom se nalazi u mirnoj i izoliranoj Poljaničkoj ulici, udaljen od okretišta tramvaja (“Remiza”, linije 3, 9 i 12) oko 800m odnosno manje od 10 minuta hoda. Dom ima vlastito dvorište i parking (dodatno se naplaćuje). Studentski centar udaljen je samo 5 tramvajskih stanica, a tek nešto dalje nalaze se Učiteljski fakultet, Rudarsko-geološko-naftni fakultet, Geodetski fakultet, Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Filozofski fakultet, Pravni fakultet i drugi.

Kapaciteti

Kapacitet doma je trenutno 194 kreveta; jedno krilo zgrade je stari dio, s dvokrevetnim sobama, a drugo krilo novouređeni dio s jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama. 

Novouređene jednokrevetne i dvokrevetne sobe organizirane su u odvojene blokove (po 14 soba odnosno 8 jednokrevetnih i 6 dvokrevetnih soba po bloku). Površina jednokrevetne sobe je 9,5 m2, dok je površina dvokrevetne sobe 19 m2. Svaki blok (odvojeno za žene i muškarce) uključuje i zajednički sanitarni čvor (po 3 WC-a, pisoar, 3 tuša i 3 umivaonika na 14 odnosno 12 studenta) i zajedničku čajnu kuhinju (grijaće ploče i sudoper, stol i stolice…) s dnevnim boravkom (sjedeća garnitura). Svaki blok ima i mini lođu (za pušenje). 

Novouređene sobe opremljene su parketom, novom PVC stolarijom i novim namještajem visoke kvalitete (veliki radni stol i stolica, stolna lampa, police, krevet i veliki trokrilni ormar, stolić i ogledalo. Sve sobe (i sanitarni čvorovi) imaju nove radijatore, koji su spojeni na centralno grijanje. U svakoj sobi je hladnjak. 

Sadržaji

U Domu je nova samoposlužna praonica rublja, s profesionalnim perilicama i sušilicama, učionica i prostorija za druženje. U dvorištu Doma je spremište za bicikle.  

Početkom jeseni s radom će nastaviti Restoran POL, uz Cafe bar POL, prilagođen studentima.

Sobe u starom dijelu Doma (površine po 19 m2) su sve dvokrevetne, sa zajedničkim sanitarnim čvorovima (na svakom katu), odvojeno za žene i muškarce. Oprema i uređenje tih soba nešto skromnija (u usporedbi s novim blokovima) i uključuje po krevet i ormar, stol i stolicu te stolnu lampu za svakog studenta. Sve sobe su prošle jeseni opremljene novim krevetima (s madracima) i stolovima.

Uz zajedničke sanitarne čvorove (koji se uređuju), sobe u starom dijelu doma imaju zajedničke čajne kuhinje (po jednu na katu), opremljene kuhalima i velikim hladnjakom. U prizemlju su zajedničke prostorije: učionice i TV dvorana.

U prizemlju zgrade su zajedničke prostorije: učionice i TV dvorana. Grijanje je centralno, na plin.

    Kontaktirajte nas